info@kontorsfrid.se   010 – 516 43 00
18 januari, 2016

Värderingar och val av städleverantör

 

Senaste dagarnas utveckling runt Kommunal är tråkiga att se. Nedanför berättar jag varför vi valde kollektivavtal – trots att kommunal är vår medpart i avtalet.

Alla kollegor behandlas lika, oberoende av om dom är medlemmar eller ej. Om en kollega går ur facket behandlas den likadant från vår sida. Medlemskap är inget krav.

Men vi har kollektivavtal för att våra kunder ska veta att vi är schyssta. I vår bransch är det viktigt att jobba med ett regelverk som är korrekt balanserat och långsiktigt. Det är enklare att vinna förtroende hos medarbetaren vid friktion när vi följer med externa regler.

Har städbolaget kollektivavtal så garanterar städentreprenören ett antal saker för medarbetaren. Nu har vi avtalet med Kommunal och alla medarbetare behandlas lika oavsett om dom går ur fackförbundet eller ej.

Vardagsfrid har kollektivavtal och våra kollegor uppskattar kollektivavtalet bland annat för att vi:

  • följer kollektivavtalad lönenivå och ersättningar
  • betalar arbetstid för transporttiden mellan två städningar samma dag.
  • betalar för utbildningsdagarna i städning på kontoret och hos mentor.
  • betalar för APT (teammöten på kontoret).
  • Vardagsfrid står för eventuella kundskadekostnader – t.ex tappad tvålkopp till försäkringsärenden.

Kan låta banalt, men i vår bransch saknar de flesta kollektivavtal. I grund och botten tror vi att kunden vinner på att vi skapar uppdragsrutiner som ger medarbetaren möjlighet att känna sig stolt i slutet av dagen.

Ofta är detta inte ett problem då våra kunder eftersträvar proffessionalism och kvalitet som återfinns i kollektivavtalade miljöer.

Det finns olika kvalitetsstandards som man kan leverera efter t.ex INSTA 800, men när kunden kräver en kvalitetsnivå som ligger under städbolagets värderingar, kollektivavtalade kostnadsstruktur och kvalitetsnorm så måste städbolaget fundera på huruvida uppdraget ska accepteras.

För kan inte kundens förväntningar matchas med städföretagets spektrum av leveranskvalité, skiljs kund och leverantör åt inom kort.

Vid en förfrågan om kontorsstädning vill vi alltid se lokalen för att förstå kundens behov och värderingar. Kan vi utföra uppdraget enligt kravspecifikationen så offererar vi enligt vår process och planering för att kunna utföra uppdraget korrekt.
Prata med oss om dina värderingar, så ska vi berätta hur du vill ha städat!

info@kontorsfrid.se 010-516 43 00 Damontae Kazee Womens Jersey

« Tillbaka

Söker du hemstädning? Besök vårt systerföretag - www.vardagsfrid.se